Foto Blog Fet

Als u een onderneming heeft in sectoren zoals de bouw of (petrochemische) industrie, dan kan het zinvol zijn om mensen in te huren die niet uit Nederland komen. Doordat de grenzen zijn opengesteld zijn er steeds meer Midden- en Oost-Europeanen (MOE-arbeiders) naar Nederland gekomen om te werken. Ook u kunt hier als werkgever van profiteren. Maar wat zijn nou de voordelen om buitenlandse arbeidskrachten in te huren?

Zeer gemotiveerd 

Buitenlandse arbeidskrachten zijn vaak nog meer gemotiveerd om hard te werken. Dit komt omdat deze arbeiders alles achter zich heeft gelaten, zoals familie en vrienden, om te kunnen werken in het buitenland. Ze willen vaak extra uren maken om nog meer te verdienen en dit op te sturen naar huis of om sneller naar huis te kunnen.

Laag ziekteverzuim

Doordat er veel concurrentie is, werken de MOE-arbeiders vaak voor het minimumloon. Hierdoor worden ze vaak goedkoper dan Nederlandse arbeiders. Ook hebben de MOE-arbeiders een hoge productiviteit en een laag ziekteverzuim. Als ze dit niet zouden hebben zou de werkgever snel een ander arbeider kiezen en zijn ze weer werkeloos.

Opleiding en ervaring

De MOE-arbeiders die naar Nederland komen zijn vaak goed opgeleid en hebben veel ervaring in bepaalde sectoren. Dit is fijn voor de werkgever omdat je nu geen extra geld hoeft uit te geven aan bijscholing.

Voordelen arbeiders

U helpt niet alleen uw eigen bedrijf maar ook de MOE-arbeiders zelf:
In het buitenland zijn vaak hogere lonen dan in MOE-landen, dit speelt een grote factor voor vele MOE-arbeiders om te vertrekken. Ook is er veel werkeloosheid in de MOE-landen, hierdoor zitten veel mensen zonder baan en besluiten naar het buitenland te gaan om hier meer geluk te vinden.

FridayEuroTech helpt

FridayEuroTech helpt u graag met het zoeken naar deze gemotiveerde arbeiders. Kijk op snel op onze site of neem contact met ons op!

Neem contact met ons op