Je kent het wel, je bent op zoek naar een nieuwe baan maar je wordt maar zelden uitgenodigd voor een gesprek. Hoe kun je nou zorgen dat je vaker op gesprek mag komen en je kans op een baan kan vergroten?

Voor je op gesprek mag komen moet je eerst zorgen dat ze je motivatiebrief en cv hebben ontvangen. Omdat ze vaak vele brieven binnen krijgen moet je zorgen dat je opvalt tussen al deze mensen. Hoe? Lees nu verder.

Motivatiebrief:

Zorg dat je bij je motivatiebrief een pakkende opening gebruikt, hiermee zorg je ervoor dat de lezer getriggerd wordt om verder te lezen. Om de aandacht van de lezer erbij te houden moet je het kort en bondig houden, maximaal 1 pagina. Zeg in de brief wat je heeft besluiten deze brief te schrijven en waarom deze baan bij jou past.

Cv:

Zorg voor een uitgebreid cv. Zet al je betaalde banen en niet-betaalde banen hierin. Zet er ook bij welke taken en verantwoordelijkheden je hebt uitgevoerd. Zorg voor een verzorgd cv met een professionele foto erop. Met professionele foto wordt bedoeld dat je er alleen opstaat in nette, verzorgde kleding. Wat vaak goed helpt om op te vallen is een cv-clip, hiermee film je je zelf en zeg je wat je goed kan en waarom ze jou zouden moeten aannemen. Meer tips en tricks voor je cv? Kijk dan naar onze vorige blog http://www.uitzendmarkt.nl/over-uitzendmarkt/blogs/hoe-maak-je-een-goede-indruk-met-je-cv

Social media:

Als je wordt uitgenodigd op gesprek is de kans groot dat ze van tevoren gaan kijken naar je social media. Denk aan LinkedIn, Facebook en Twitter. Zorg daarom dat je LinkedIn helemaal up-to-date is, vraag bijvoorbeeld aan iemand of ze iets op je LinkedIn wil schrijven om je aan te bevelen. Zorg wederom voor een goede foto waarop het duidelijk te zien is dat jij het bent.

Gesprek:

Bij het gesprek is het belangrijk dat je gewoon jezelf blijft. Zorg wel dat je gepast gekleed bent, dus geen vieze of kapotte kleren. Hiermee maak je gelijk een goede indruk en kom je sterk over. Bereid je goed voor op het gesprek zodat je weet wat de baan inhoudt en dat je indruk kan maken op de rekruteer.

Na het gesprek:

Als je denkt dat er een klik is na het gesprek, stuur dan een bedankmail waarin je zegt wat je van het gesprek vond. Dit kan soms net het verschil zijn dat je wel wordt gekozen als ze tussen 2 kandidaten twijfelen. Neem als je gebeld wordt altijd netjes op als je niet weet wie er belt. Zorg ook voor een verzorgde voicemail dat ze weten dat ze het juiste nummer hebben.