Fet Innovatiedag Top 100

Dag van de innovatie top 100 2016

6 oktober 2016

De winnaar van de MKB-innovatie top 100 2016 was het bedrijf Yoni met het milieuvriendelijke maandverband. Het bedrijf heeft daarnaast ook tampons en inlegkruisjes van biologisch katoen en zijn dus biologisch afbreekbaar. Naast deze interessante innovatie, zijn er ook innovaties in de bouw gespot! We hebben de hoogste 4 bedrijven van de 12 die in de categorie bouw zitten eruit gepikt.

Lees verder

Opvallen met solliciteren

23 september 2016

Je kent het wel, je bent op zoek naar een nieuwe baan maar je wordt maar zelden uitgenodigd voor een gesprek. Hoe kun je nou zorgen dat je vaker op gesprek mag komen en je kans op een baan kan vergroten? Voor je op gesprek mag komen moet je eerst zorgen dat ze je motivatiebrief en cv hebben ontvangen. Omdat ze vaak vele brieven binnen krijgen moet je zorgen dat je opvalt tussen al deze mensen. Hoe? Lees nu verder.

Lees verder

Foto Blog Fet

Waarom buitenlandse arbeidskrachten inhuren?

23 september 2016

Als u een onderneming heeft in sectoren zoals de bouw of (petrochemische) industrie, dan kan het zinvol zijn om mensen in te huren die niet uit Nederland komen. Doordat de grenzen zijn opengesteld zijn er steeds meer Midden- en Oost-Europeanen (MOE-arbeiders) naar Nederland gekomen om te werken. Ook u kunt hier als werkgever van profiteren. Maar wat zijn nou de voordelen om buitenlandse arbeidskrachten in te huren?

Lees verder

Rsz Foto Vrouw Voor Muur

Je mannetje staan in de bouw (als vrouw)

8 september 2016

Hoe vaak zie je een vrouw in de bouw? Bijna nooit, dit komt doordat het imago van de bouw nogal traditioneel is. Van oorsprong waren het vooral de stoere, sterke mannen die in de bouw werkten. Moeten we deze “machocultuur” accepteren?

Lees verder

Fet Blog Bouwvak Small

Gaat de bouwvak(antie) helemaal verdwijnen?

25 augustus 2016

De bouwvakantie, in de volksmond ingekort tot bouwvak, is ten einde en de werkzaamheden zijn weer opgepakt. Eigenlijk bestaat er officieel geen verplichte bouwvak meer, maar er zijn nog steeds bedrijven die alles stil leggen tijdens de collectieve bouwvak.

Lees verder

Fet Blog Taalbarriere1 Kopie

Hoe kunt u miscommunicatie voorkomen?

17 augustus 2016

Iedereen kent het wel, miscommunicatie op de werkvloer. Dat kan door veel redenen komen, bijvoorbeeld ook door een taalbarrière​.

Lees verder